Byt Elbolag – Spara pengar till Gotlands vintern

Att vi de senaste åren fått radikalt ökade elkostnader är nog något som ingen på Gotland som missat.

Vad kan vi då själva göra för att inte våra elkostnader för de fast boende och/eller våra elkostnader för att hålla fritidshusen uppvärmda under vinter halvåret ska bli för höga?

Fyra tips – så drar du ned dina el och driftskostnader

Det första tipset är att du ser över alla fönster och dörrar. Se till att de är täta och inte släpper ut den varma luften.

Det andra tipset är att du ställer in så all elektrisk utrustning går på “sparlåga” när du inte är på plats. Visst kan det vara skönt att låta utebelysningen stå på året om för att skydda mot inbrottstjuvar, men detta är en, om väl liten men ändock en energitjuv som på det hela kommer drabba din plånbok.

Det sista tipset till alla gotlänningar är att ta tag i saken och börja jämföra olika elbolag. Detta är helt klart den största besparingsmöjligheten och något alltför få människor i vårt land genomför.

Det finns extremt stora möjligheter att få lägre elpris om du tar dig tiden att jämföra olika aktörers priser. Du kan helt enkelt få bättre elavtal framöver!

En sista möjlighet att spara in på dina kostnader är att nu när hela Gotland börjar fyllas med användarvänliga och lätt tillgängliga laddstolpar är att byta din gamla bensin eller diesel bil till en mer miljövänlig elbil.

Hoppas du och vi alla kan se fram emot en vinter utan alltför höga el- och driftskostnader.